SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

MAGAS SZINTEN INTEGRÁLT EREDETISÉGVIZSGÁLÓ ESZKÖZCSALÁD ÉS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE, PROTOTÍPUS KIFEJLESZTÉSE

2017. március 31.

 

 

Az MP Informatika Kft. 409 949 598 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Piac_13 kódjelű, Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében melyből csak 204.089.990,- Ft vett igénybe és használt fel és ezt kutatás fejlesztésre fordította a vállalkozás . Az elnyert összeget kutatás-fejlesztésre fordította a vállalkozás.

 

A MP Informatika 20 éve aktív közreműködője a hazai és nemzetközi biztonsági üzletágnak. A vállalkozás sikeresen megnyerte a támogatást projektje megvalósításához. A projekt célja, egy olyan kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása volt, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmaz.

 

A kutatás-fejlesztési munkánk eredménye a következő:

A termékek speciális azonosító kóddal történő ellátása révén olyan megoldást kínálunk, mely biztosítja a hamisítás elleni védelem mellett az áru biztonságos kísérését a gyártó kibocsátótól a végfelhasználóig. A termékazonosítási technikához olyan emeltszintű hitelesítési eljárást kombináltunk mely lehetetlenné teszi a visszaélést, de egyúttal képes biztosítani a folyamatban kizárólag jogosultság révén közreműködő valamennyi személy tevékenységének a monitorozását is. Ezzel lehet biztosítani a rendszer teljes egyenszilárdságát. Ezt az integrált megoldást, úgy a legújabb Európai Uniós, mint a magyar vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével lehet megvalósítani. Ilyen szintű integrált eljárásra más megoldás még nincs, ezért igen jelentős érdeklődés mutatkozik a felhasználói kör részéről különös tekintettel arra, hogy a vonatkozó eIDAS törvény, ill. a Bizalmi Szolgáltatások Szabályzása, Konverziós Rendelet a metaadatok kezeléséről, mind a mi általunk integrált megoldást támogatják.

A személyi adatok felvételezésére alkalmazott eszközök, valamint az azokhoz kapcsolódó magas szintű hitelesítési eljárásoknak köszönhetően kizárólag olyan adatok kerülhetnek a személyi nyilvántartóba, ill. a nagybiztonságú lézergravírozási eljárás révén az okmányokba, melyekkel való visszaélés lehetősége kizárható. Ezen folyamatok során is szükséges, így a megoldás része a rendszerben jogosultan résztvevő személyek teljes körű monitorozási lehetősége is. Fokuszálva a migránsproblémára, tekintettel arra a körülményre, hogy a befogadó országok különböző részben központilag támogatott és finanszírozott költségvetésből kívánnak szociális támogatást nyújtani (élelmiszerellátás, lakóhely biztosítása, egészségügyi ellátás), melyek óriási költségekkel járnak evidens szükségszerűség az ezen szolgáltatásokban részesülők szigorú nyilvántartása és az egyéni felhasználások igénybevétele alapján történő elszámolhatósága.