MAGAS SZINTEN INTEGRÁLT EREDETISÉGVIZSGÁLÓ ESZKÖZCSALÁD ÉS TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSE, PROTOTÍPUS KIFEJLESZTÉSE

 

2014. március 10.


Az MP Informatika Kft. 409 949 598 Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Piac_13 kódjelű, Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.Az elnyert összeget fejlesztésre fordította a vállalkozás.


A vállalkozás 20 éve aktív közreműködője a hazai és nemzetközi biztonsági üzletágnak. A vállalkozás sikeresen megnyerte a támogatást projektje megvalósításához. A projekt célja, egy olyan kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása, amely jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmaz. Jelenleg új, piacképes termékről van szó, és a technológia is egyedülálló, eredménye pedig 4 prototípus lesz.

 

A fejlesztési terv célja, egy olyan logikai alapmodul, illetve az ezt megvalósító fizikai platform kifejlesztése, mely lehetőséget biztosít a vázolt célprogram megvalósításához moduláris alapon. Ebbe a platformba fogja integrálni a vállalkozás mindazokat az adatrögzítési – adatkezelési, illetve ellenőrzési funkciókat, melyekkel nagy biztonsággal, hatékonyan lehet alkalmazni a szükséges technológiákat.

 

A finanszírozás segítségével elindulhatott a magas szinten integrált eredetiségvizsgáló eszközcsalád, technológia kifejlesztése, mely a vállalkozásnak hatalmas eredményeket hoz majd. a projekt elvárt eredménye a biztonsági mikro kiolvasásra alkalmas, választási folyamatok biztonságos lebonyolítását biztosító biometrikus adatkezelő, személyi okmányok multifunkcionális ellenőrzését végző intelligens eszköz és technológia, illetve utazási igazolványok ellenőrzését végző eszköz és technológia.

2013.11.30-án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által megfinanszírozott: „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása" (PIAC 13) keretében cégünk támogatást nyert „Magas szinten integrált eredetiségvizsgáló eszközcsalád és technológiai fejlesztésre és prototípus kifejlesztésére.